Οι τιμές των διακοπών στην Ελλάδα πέφτουν κατά 25% καθώς τα ξενοδοχεία και τα πολυτελή θέρετρα προσφέρουν ευκαιρίες ευκαιρίας

Οι τιμές των διακοπών στην Ελλάδα πέφτουν κατά 25% καθώς τα ξενοδοχεία και τα πολυτελή θέρετρα προσφέρουν ευκαιρίες ευκαιρίας

08 Ιουνίου 2020

Ξενοδοχεία και πολυτελή θέρετρα μειώνουν τις τιμές τους πριν από την επιστροφή των Βρετανών φέτος για να ενθαρρύνουν τους παραθεριστές να επισκεφθούν. Μερικοί πωλούν διακοπές με το ήμισυ του συνηθισμένου κόστους αυτή τη φορά του έτους. 3 Τα ξενοδοχεία και τα θέρετρα στην Ελλάδα προσφέρουν φτηνές προσφορές καθώς οι Βρετανοί καλωσορίζονται τον επόμενο μήνα Credit: Getty - Συντελεστής Οι Βρετανοί ενδέχεται να είναι σε θέση να επισκεφθούν την Ελλάδα από τον επόμενο μήνα μετά από μια δραματική στροφή της χώρας για να επιτρέψει στους παραθεριστές του Ηνωμένου Βασιλείου από τον Ιούλιο, αν και η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη επιτρέψει ταξίδια στο εξωτερικό. Στη Λευκάδα, το νησί του Ιονίου που είναι αγαπημένο από τους Βρετανούς, τα εμβληματικά θέρετρα μειώνουν τις τιμές με την ελπίδα να προσελκύσουν επισκέπτες του Ηνωμένου Βασιλείου όταν οι απευθείας πτήσεις ξαναρχίσουν στα ελληνικά νησιά.

«Φέτος αναμένουμε περικοπές 20% σε σύγκριση με πέρυσι», δήλωσε ο Μανώλης Θέρμο, πρόεδρος της τοπικής ένωσης ξενοδόχων, προσθέτοντας ότι η σεζόν ξεκίνησε με «μηδενικές» κρατήσεις.

Τα ξενοδοχεία τεσσάρων αστέρων στη Λευκάδα κοστίζουν τώρα περίπου 150 € ανά διανυκτέρευση, μισή από τη συνηθισμένη τιμή, καθώς πρόσθεσε: "Οι τιμές είναι ακριβώς κάτω."

Οι δημοφιλείς προορισμοί των οποίων οι εντυπωσιακές τιμές είναι συνήθως εκτός ορίων για την περισσότερη βούληση, φαίνεται, επίσης να είναι προσιτές φέτος.

Στη Σαντορίνη, οι ξενοδόχοι λένε ότι παρόλο που τα πρωτόκολλα υγείας θα αυξήσουν τα λειτουργικά έξοδα, είναι έτοιμοι να κάνουν «λαμπρές» προσφορές για να προσελκύσουν πλήθη.

Η Σαντορίνη βλέπει μόλις 10 τοις εκατό την πληρότητα όταν το προ-κλείσιμο ήταν ένα από τα πιο πολυσύχναστα νησιά.
Τα ποσοστά πληρότητας στο νησί κυμαίνονται σήμερα περίπου 5-10 τοις εκατό - ακούγονται σε έναν προορισμό που συνήθως συνδέεται με τον υπερτουρισμό.

"Θα υπάρξουν κάποιες εκπτώσεις από 15 έως 25 τοις εκατό για να κάνουν τα θέρετρα πιο ελκυστικά", δήλωσε ο Αντώνης Ηλιόπουλος που είναι επικεφαλής της συντεχνίας των τοπικών ξενοδόχων.

Στη βόρεια Ελλάδα τα πολυτελή θέρετρα προσφέρουν πακέτα επτά και 14 ημερών με εκπτώσεις έως και 25 τοις εκατό.

Το πέντε αστέρων Eagles Palace στη Χαλκιδική, το οποίο βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με τους ταξιδιωτικούς πράκτορες του Ηνωμένου Βασιλείου, λέει ότι οι προσφορές θα εξαρτηθούν από τον αριθμό των διανυκτερεύσεων που θα διαμείνουν στο ξενοδοχείο. Η μισή και πλήρης διατροφή θα ρίξει ακόμη και.

«Για διαμονή επτά διανυκτερεύσεων προσφέρουμε έκπτωση 20 τοις εκατό στους πελάτες μας και ημιδιατροφή σε εστιατόριο της επιλογής τους», δήλωσε ο Δήμος Τουρνιβούκας, πρόεδρος του ομίλου Tor που κατέχει το ιστορικό ξενοδοχείο.

Νέα μέτρα υγείας και ασφάλειας θα εφαρμοστούν όταν επιστρέψουν οι τουρίστες Πιστώσεις: Reuters Για διανυκτερεύσεις έως και 14 ημερών, οι εκπτώσεις αυξήθηκαν στο 25% και περιελάμβαναν πλήρη διατροφή, είπε στα τοπικά ΜΜΕ. Τα ελληνικά νησιά δεν είχαν σχεδόν καθόλου κρούσματα ιού από το ξέσπασμα της πανδημίας στη χώρα τον Μάρτιο. Οι τοπικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν τώρα τους τουρίστες που επιλέγουν τις ηλιόλουστες παιδικές χαρές λόγω του αρχείου ασφαλείας τους. Τα αεροπλάνα πρόκειται να αρχίσουν να πετούν από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Αθήνα και τα σαλόνικα στη βόρεια Ελλάδα στις 15 Ιουνίου. Συγκεντρώσαμε μερικές από τις καλύτερες προσφορές που μπορείτε να βρείτε για μια εβδομάδα στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι: Επτά νύχτες στην Κέρκυρα με πτήσεις από Λονδίνο Σάουθεντ - £ 126pp Επτά διανυκτερεύσεις στη Σαντορίνη με πτήσεις από το Λονδίνο Γκάτουικ - £ 218pp Επτά νύχτες στην Κω με πτήσεις από Γλασκόβη - £ 225pp Επτά νύχτες στο Alia Palace πέντε αστέρων με πτήσεις από το Λονδίνο Στάντστεντ - £ 383pp Οι ελληνικές αρχές προετοιμάζονται ήδη για τουρίστες που έχουν θετικό αποτέλεσμα για τον ιό. Σύμφωνα με ένα σχέδιο δράσης που έχει σχεδιαστεί για την ενίσχυση των εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης, θα εφαρμοστεί ένα σύστημα χρωματικής κωδικοποίησης που χωρίζει τα νησιά σε τρεις ζώνες ανάλογα με τον κίνδυνο. Η Κρήτη και τα νησιά με στενή πρόσβαση σε νοσοκομεία, θα βρίσκονται στην πράσινη ζώνη. Η πορτοκαλί περιοχή, που ονομάζεται ζώνη «μέτριου κινδύνου», θα έχει κλινικές Covid-19 αλλά δεν θα έχει πρόσβαση σε νοσοκομεία. Η Ρόδος, η Σαντορίνη και η Κως θα βρίσκονται σε αυτήν τη ζώνη. Η κόκκινη ζώνη θα περιλαμβάνει απομακρυσμένα νησιά χωρίς κλινικές covid-19, τα οποία θα πρέπει να βασίζονται σε πλωτά ασθενοφόρα. Τουλάχιστον τρία ασθενοφόρα βαρκών έχουν παραταχθεί για να περιπλανηθούν στις θάλασσες αυτό το καλοκαίρι. Κάθε θέρετρο θα έχει έναν γιατρό κατόπιν κλήσης και ορισμένα ξενοδοχεία θα χρησιμοποιηθούν ειδικά για σκοπούς καραντίνας.

Λάβετε μία γρήγορη προσφορά

Μη διστάσετε να μας στείλετε το αίτημά σας και θα βρούμε τις καλύτερες προσφορές και ακίνητα για να σας αποστείλουμε άμεσα!