Η Τράπεζα Πειραιώς εξαγοράζει πέντε ξενοδοχεία στην Κρήτη

Η Τράπεζα Πειραιώς εξαγοράζει πέντε ξενοδοχεία στην Κρήτη

27 Ιουνίου 2020

Η Τράπεζα Πειραιώς, ο μεγαλύτερος δανειστής της Ελλάδας, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι χρηματοδότησε την εξαγορά πέντε ξενοδοχείων σε θέρετρα στο νησί της Κρήτης από τη διεθνή εταιρεία ακινήτων Henderson Park and Hines.

Το χαρτοφυλάκιο 1.094 δωματίων, 67.000 τετραγωνικών μέτρων περιλαμβάνει πέντε παραθαλάσσια ξενοδοχεία σε βασικές τοποθεσίες θέρετρου σε ολόκληρο το νησί, ως εξής:

Hermes and Coral, δύο παρακείμενα ξενοδοχεία με 218 και 170 δωμάτια αντίστοιχα, σε κεντρική τοποθεσία στην παραθαλάσσια πόλη του Αγίου Νικολάου.
Η Σάντα Μαρίνα και η Απολλωνία, με 208 και 336 δωμάτια αντίστοιχα, επωφελούνται από προνομιακές παραθαλάσσιες τοποθεσίες στην πρωτεύουσα της Κρήτης, το Ηράκλειο, το οποίο απέχει μόλις 5 χλμ. (Τρία μίλια) από το κύριο διεθνές αεροδρόμιο του νησιού και κοντά στον παγκοσμίου φήμης αρχαιολογικό χώρο Κνωσός.
Ένα ξενοδοχείο θέρετρου και σπα 162 δωματίων που βρίσκεται στη Σητεία, μια παραθαλάσσια πόλη στη δυτική πλευρά του νησιού.
«Πρόκειται για μια ακόμη βασική συναλλαγή για την Τράπεζα Πειραιώς που πραγματοποιήθηκε κατά την περίοδο COVID-19 που καταδεικνύει τη μακροχρόνια δέσμευσή μας στον τομέα της φιλοξενίας στην Ελλάδα, παρά τις τρέχουσες προκλήσεις που προκαλούνται από την πανδημία», δήλωσε η Ελένη Βρέττου, Εκτελεστική Γενική Διευθύντρια Εταιρειών και Επενδύσεων Τραπεζική στην Τράπεζα Πειραιώς.

Ξενοδοχείο Hermes στο νησί της Κρήτης. Φωτογραφία: Henderson Park and Hines
«Τονίζει την ισχυρή σχέση μας και τη συνεχή υποστήριξή μας σε διεθνείς αξιόπιστους επενδυτές όπως το Henderson Park και το Hines, βοηθώντας τους να πραγματοποιήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια στην Ελλάδα και να ολοκληρώσουν απρόσκοπτα απαιτητικές συναλλαγές ανεξάρτητα από τις συνθήκες της αγοράς», πρόσθεσε.

Το Henderson Park είναι μια ευρωπαϊκή πλατφόρμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων ακινήτων που εστιάζει στην απόκτηση και επανατοποθέτηση ακινήτων σε πολλές ευρωπαϊκές αγορές. Η Hines είναι μια φημισμένη, ιδιωτική, παγκόσμια εταιρεία επενδύσεων, ανάπτυξης και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων σε ακίνητα που ιδρύθηκε το 1957, με παρουσία σε 24 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Ο Nick Weber, ιδρυτικός συνεργάτης του Henderson Park, δήλωσε: «Ενώ η βιομηχανία αναψυχής δεν έχει αμφιβολία επηρεαστεί προσωρινά από την κρίση COVID-19, είμαστε σίγουροι ότι η βιομηχανία θα ανακάμψει. Με αυτήν τη συναλλαγή, καταφέραμε να δώσουμε μια λύση σε μια στενοχωρημένη κατάσταση και να αποκτήσουμε τον έλεγχο μιας σειράς υψηλής ποιότητας, υψηλού δυναμικού περιουσιακών στοιχείων σε έναν παγκοσμίως κορυφαίο τουριστικό προορισμό σε μια ελκυστική βάση εισόδου. "

Ο Παύλος Γκομόπουλος, Ανώτερος Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής της χώρας για την Ελλάδα στο Hines δήλωσε: «Ενώ οι ανεμοδαρμοί από την παγκόσμια πανδημία θα έχουν σαφώς σημαντικό αντίκτυπο στους τομείς της αναψυχής και της φιλοξενίας, έχουμε εμπιστοσύνη στις μεσοπρόθεσμες έως μακροπρόθεσμες προοπτικές και ως εκ τούτου , δεσμεύονται να αναζητήσουν περαιτέρω ευκαιρίες σε αυτήν την αγορά.

«Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε την επιτυχημένη συνεργασία μας με το Henderson Park, το οποίο προσφέρει έναν πολύ αποτελεσματικό συνδυασμό διεθνούς εμπειρίας και τοπικής γνώσης».

Λάβετε μία γρήγορη προσφορά

Μη διστάσετε να μας στείλετε το αίτημά σας και θα βρούμε τις καλύτερες προσφορές και ακίνητα για να σας αποστείλουμε άμεσα!